Najnovije

PANIKA U NATO PAKTU: Ruska podmornica im nestala sa radara, ne znaju gde je

Podmornica Crnomorske flote „Rostov na Donu“, koja je nestala sa radara NATO brodova u Sredozemnom moru, u kontaktu je sa komandom i prenosi informacije.

Podmornica varšavjanka (Foto: RIA Novosti)

O ovome je izvor iz vojske obavestio u petak agenciju RIA Novosti. Pre toga, niz stranih medija izvestio je da je grupa NATO brodova, nakon izgubljenog kontakta, započela potragu za ruskom podmornicom u Sredozemnom moru.

„NATO protivpodmorničke snage već nedelju dana pokušavaju da pronađu podmornicu Rostov na Donu u Sredozemnom moru ... Pokušaji da se pronađe bili su neuspešni.

Istovremeno, ruska komanda ne gubi kontakt sa „Rostovom na Donu“, - rekao je sagovornik agencije na Dan mornara-podmornika.

Prema izvoru, NATO ima velike sposobnosti na Mediteranu, ali je nivo tajnosti ruske podmornice premašio očekivanja.

„Koristili su velike snage za traženje ruske podmornice, ali bez uspeha. To znači da su u uslovima neprijateljstava pod oružjem, što ih jako nervira “, rekao je izvor.

Ranije u petak, komandant Crnomorske flote viceadmiral Igor Osipov rekao je da je svih šest podmornica flote danas u pripravnosti na moru.

Kao što je dan ranije napisao list News Israel, pre nekoliko dana ruska podmornica je nestala sa ekrana sistema komandovanja i upravljanja NATO brodovima.

Nestanak podmornice izazvao je zabrinutost u američkoj mornarici, „posebno zbog sposobnosti ruske podmornice da prikuplja poverljive informacije“.

Nakon toga, američka mornarica rasporedila je savezničke snage da pomognu u pronalaženju nestale podmornice.

Kako su napadnuti američki vojnici u Iraku, pogledajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Najnovije vesti - Pravda

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

Urbancube