Najnovije

AMERIČKI STRUČNJACI IZABRALI: Ovo su pet najboljuh ruskih vojnih brodova (VIDEO)

Ugledni američki magazin The National Interest objavio je članak o pet najmoćnijih brodova ruske mornarice.

Gremjaščij (Foto: Ministarstvo odbrane Rusije)

List navodi da je Rusija od SSSR-a nasledila „ogromnu, ako ne i naduvanu“ mornaricu, koja je zbog nedostatka sredstava 90-ih godina propala. Međutim, kasnije je Kremlj usvojio obiman program obnove flote, koji uključuje i duboku modernizaciju starih brodova i stvaranje novih.

Među pet najmoćnijih ruskih brodova, autor je imenovao tešku nuklearnu raketnu krstaricu Petar Veliki, perjanicu Severne flote, najveći borbeni površinski brod.

Druga na listi je nuklearna podmornica klase Borej „Knez Vladimir“. Opremljena je raketama Bulava. Napominje se da je podmornica ušla u službu 2020. godine, a do 2027. mornarica namerava da naruči još šest takvih podmornica.

Dalje - nuklearna podmornica "Kazanj" serije "Jasenj-M". Autor je naglasio da poseduje zastrašujući arsenal - krstareće rakete Kalibar-M dometa do 4.500 kilometara.

Još jedna krstarica na listi je Maršal Ustinov, opremljen nakon modernizacije krstarećim raketama P-1000 Vulkan i PK 9K33 raketnim sistemima Osa, kao i kompleksom S-300.

Kao peto vojno plovilo na listi, stručnjak lista postavio je korvetu klase Gremjaščij, sposobnu da lansira hipersonične krstareće rakete Cirkon, a takođe je opremljen osmostepenim vertikalnim lansirnim sistemom sa raketama Kalibar i Oniks.

Kakvu glupost je napravila izraelska vojska, pogledajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Najnovije vesti - Pravda

Najnovije vesti - Ratni izveštaji