Najnovije

RUSKA VOJSKA ĆE UĆI DUBOKO NA TERITORIJU UKRAJINE? Opšta panika zbog jednog snimka (VIDEO)

Pojava snimka na internetu, na kojem je prikazano kretanje ruske vojne opreme, uplašila je Kijev. Danas, 1. aprila, Glavna obaveštajna uprava Ministarstva odbrane Ukrajine saopštila je da Rusija planira ofanzivu duboko u ukrajinsku teritoriju.

Ruska vojska (Foto: RIA Novosti)

Šireći paniku, ukrajinska obaveštajna služba primećuje da Rusija namerava ne samo da proširi svoje vojno prisustvo na teritoriji republika Donbasa, gde će biti raspoređene regularne jedinice ruske vojske kako bi zaštitile ruske građane u LDNR, već i da krene dublje u teritoriju Ukrajine.

„Pored toga, nije isključena mogućnost da se ruske okupacione snage premeste duboko na teritoriju Ukrajine“, navodi se u saopštenju ukrajinskih obaveštajaca.

Dodali su da je Moskva navodno naložila svojim diplomatskim predstavništvima širom sveta, kao i medijima, da budu spremne da „pokriju i razjasne“ posebne informacije za svetsku zajednicu. Ove informacije će se, prema Državnom obaveštajnom direktoratu Ministarstva odbrane, odnositi na agresivne akcije Ukrajine, koje su dovele do „mirovnih“ mera koje će Rusija preduzeti kao odgovor.

U Donbasu su takve informacije primljene pozitivno, a rukovodstva republika ismevaju uplašeni Kijev.

„Ukrajinski obaveštajci su silno izgoreli od videa sa vozovima koji su se kretali na našem jugu. To je dobro. Neka se nerviraju. To je korisno za njih “, piše vojni dopisnik Mihail Andronik na svom Telegram kanalu.

Portparol predsednika Rusije Dmitrij Peskov takođe je odlučio da smiri uspaničene komšije. Kazao je da država ima pravo da premešta trupe na svojoj teritoriji po svom nahođenju, a to nije razlog za strah, jer takve akcije ne predstavljaju pretnju za druge države.

Koliko je potrebno da DNR i LNR unište ukrajinsku artiljeriju, saznajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Najnovije vesti - Pravda

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

Urbancube