Najnovije

SPREMA SE KRVOPROLIĆE! Iranske snage krenule da raspoređuju rakete!

Iranske snage prebacile su „rakete kratkog dometa“ u istočno-sirijsku guberniju Deir Ez Zor, izvestili su 30. marta Naher Media.

Iranska vojska. (Foto: Jutjub)

Prema propozicionom listu, neidentifikovane rakete predate su grupi Abu Al Fadal Al Abas u gradu Al Majadin na jugu Deir Ez Zora. Prodajna stanica nije razjasnila da li se misli na iračke snage Abu Al Fadal Al Abas ili na sirijski Liva Abu Al Fadal Al Abas.

Prema izvoru, nekoliko lansera za novo isporučene rakete sa streljačkim dometom biće raspoređeno u Al Majadin u narednih nekoliko dana.

Iranske snage podržavaju veliko prisustvo na jugu Deir Ez Zora, posebno u gradovima Al Majadin i Al Bukamal. Te snage deluju protiv ID-a i čuvaju granicu Sirije sa Irakom.

Prošlog meseca, nekoliko izvora otkrilo je da je Iran naoružao svoje snage u Deir Ez Zoru artiljerijskim nabojima ruskog proizvođača 2K25 Krasnopol.

Iranske pošiljke naoružanja stižu u Siriju bez ikakvih problema. Izraelski napori da se suprotstavi iranskom prisustvu u Siriji i dalje su ništa drugo do potpuni neuspeh.

Predstavnik Ukrajine otkrio planove NATO pakta, spremaju pakao Srbima i Rusima! Više o tome OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Najnovije vesti - Pravda

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

Urbancube