Najnovije

LIDER VETERANA DONBASA PROGNOZIRA: Evo kada će se nastaviti aktivne borbe u Donbasu

Predsednik Saveza dobrovoljaca Donbasa Aleksandar Borodaj dao je prognozu o vremenu nastavka aktivnih borbi na liniji fronta u republikama. Prema mišljenju prvog premijera DNR, takav razvoj događaja moguć je krajem aprila. Kijev nastavlja dovlačenje vojne opreme, naoružanja i ljudstva u zonu razgraničenja.

DNR (Foto: RIA Novosti)

Političar je uveren da Ukrajina formira „značajnu grupu“ u Donbasu, povlačeći dodatne trupe na prvu liniju fronta. Pitanje je da li će se vruća faza rata nastaviti narednih nedelja i da li će Moskva pružiti pomoć Donjecku i Lugansku u slučaju aktivne ofanzive oružanih snaga Ukrajine.

 „Od kraja aprila može se očekivati eskalacija neprijateljstava. Postoje dve mogućnosti: Rusija neće pružiti pomoć ili će priskočiti u pomoć“, kazao je Borodaj.

On je naglasio da bez pomoći Rusije republike neće moći da vode dugotrajne vojne operacije sa nadmoćnim neprijateljskim snagama. I obrnuto, uz pomoć Ruske Federacije, Ukrajina će propasti: „Ako pruži ovu pomoć (što bi bilo logično i ispravno, jer su značajan broj stanovnika Donbasa državljani Rusije), onda će se Ukrajina suočiti sa neizbežnim porazom'’, napominje Borodaj u komentaru.

 Istovremeno, DNR napominje da će ofanziva Oružanih snaga Ukrajine započeti pre 2. maja ove godine. Neprijatelj će zadati glavni udarac Donjecku i Gorlovki kako bi zauzeo glavni grad i predstražu. Ovo mišljenje je posebno izrazio prvi zamenik ministra informacija DNR Danil Bezsonov.

 Podsetićemo, danas je javljeno da je tokom napada Oružanih snaga Ukrajine na teritoriji DNR iz borbene bespilotne letelice ukrajinskih snaga bačena bomba od koje je poginulo dete rođeno 2016. godine. Više o tom incidentu pročitajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Najnovije vesti - Pravda

Najnovije vesti - Ratni izveštaji