Najnovije

OTVOREN LOV NA AMERIČKE KONVOJE: Širom Iraka lete u vazduh vojna vozila

Pet konvoja koji su prevozili logističke zalihe i opremu za koaliciju predvođenu SAD napadnuti su 7. aprila u zapadnom, severnom i centralnom Iraku.

Američka vojska (Foto: Jutjub)

Prvi konvoj napadnut je u centralnom delu provincije Vavilon. Odgovornost za napad preuzela je grupa koja sebe naziva Sarjat Kasim al-DŽabarin.

Drugi konvoj bio je gađan u blizini područja DŽable u Vavilonu. Nijedna grupa još uvek nije preuzela odgovornost za napad.

Treći konvoj dignut je u vazduh u istoj pokrajini, ali tačno mesto incidenta još uvek nije poznato. Ni za ovaj napad do sada nijedna grupa nije preuzela odgovornost.

Četvrti konvoj napadnut je u blizini grada al-Ramadi u zapadnoj provinciji al-Anbar. Odgovornost za napad preuzela je grupa koja sebe naziva "Međunarodni otpor".

Peti konvoj bio je meta u blizini grada Balad u severnoj provinciji Saladin. Međunarodni otpor preuzeo je odgovornost za napad.

Svih pet konvoja gađano je improvizovanim eksplozivnim napravama.

Ovi napadi, zajedno sa prethodnim, odgovor su na atentat na Abu Mahdija al-Muhandisa, zamenika komandanta iračkih Narodnih mobilizacionih jedinica i iranskog zapovednika Kuds snaga, Kasema Sulejmanija.

Rusija spremna za invaziju. Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: South Front
 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Najnovije vesti - Pravda

Najnovije vesti - Ratni izveštaji