Najnovije

UKRAJINSKI PLAN ZA RAT PROTIV RUSIJE: Potpuna rotacija, povlače snage iz pravca Luganska

Ukrajinska vojska je dala izjavu o tome kako planira da deluje u slučaju rata protiv Rusije, piše portal Strana.ua.

Ukrajinska vojska (Ilustracija: Ministarstvo odbrane Ukrajine)

Major jedinice koja se nalazi u blizini Gorlovke rekao je da se situacija u Donbasu nedavno promenila. Prema njegovim rečima, vojska je dobila naređenje da ojača svoje položaje i stvori protivtenkovska minska polja duž linija verovatnoće neprijateljske ofanzive. Istovremeno je naglasio da su pre nekoliko nedelja na liniji fronta bile u toku pripreme za ofanzivu: dovezeni su artiljerija i oklopna vozila.

Pored toga, major je objasnio da sada ukrajinska vojska minira ničiju zemlju, puteve i čak napredne položaje. Dakle, u slučaju ofanzive neprijatelja, trupe će moći da se povuku na drugu, utvrđeniju liniju odbrane.

Drugi sagovornik ukrajinskog portala je rekao da ukrajinska vojska jača granicu sa Krimom. Prema njegovim rečima, jedinice koje su trebale da krenu za rotaciju u luganskom pravcu sada se prebacuju na Krim.

Ranije je ukrajinski ministar spoljnih poslova Dmitrij Kuleba rekao da ne planira pokretanje ofanzive na Donbas. „Ne, Ukrajina ne planira nikakvu ofanzivu, nikakvu vojnu eskalaciju ili provokacije s naše strane da bi rešila sukob u Donbasu. Ulažemo sve napore da sukob rešimo diplomatski i mirno“, rekao je Kuleba.

Da li su Iskanderi korišćeni u Nagorno-Karabahu, saznajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Najnovije vesti - Pravda

Najnovije vesti - Ratni izveštaji