Najnovije

SUKOB VAN KONTROLE: Haos na frontu zbog ubistva plemenskog vođe! (VIDEO)

Ubistvo arapskog plemenskog vođe dovelo je do eskalacije sukoba između Nacionalnih odbrambenih snaga (NDF) i Asaijša, bezbednosnog krila Sirijskih demokratskih snaga (SDF), u gradu Al Kamišli na severoistoku Sirije.

Rat u Siriji. (Foto: Jutjub)

Plemenskog vođu, Haijs Al DŽarijana, snajper je ubio samo nekoliko minuta nakon što je 23. aprila napustio plemenski sastanak sa liderima NDF-a u okrugu Taji. U okrugu se već tri dana vode teški sukobi.

Al-DŽarijan, istaknuti vođa plemena Bani Saba, učestvovao je u naporima koji su imali za cilj postizanje sporazuma o prekidu vatre u Al Kamišli.

Asajiš je optužio NDF za atentat na Al DŽarijana, koji je bio pristalica SDF-a. Međutim, slične optužbe iznelo je pleme Taji protiv kurdskih snaga.

Kao rezultat atentata, sukobi su se nastavili. Asajiš je započeo novi napad na borce NDF-a u okrugu Taji. Do jutra su kurdski borci zauzeli škole Fadel Hasan i Ibn Sina u oblasti.

Dan ranije, delegacija ruske Vojne policije i Sirijske arapske vojske posetila je frontove u Tajiju i sastala se sa oficirima iz Asajiša. Prekid vatre je postignut. Međutim, nastavljen je u roku od nekoliko sati.

SDF koristi sukob da bi ojačao svoj uticaj u al-Kamišli. Sukob se promoviše kao borba protiv režima, dok se kurdske snage zapravo suočavaju sa lokalnim arapskim plemenima koji brane vlastite domove.

Za sada su sukobi i dalje ograničeni na okrug Taji. Međutim, situacija bi uskoro mogla da izmakne kontroli. Arapska plemena na severoistoku Sirije nisu toliko oduševljena SDF-ovim napadom na pleme Taji.

Sloba je nudio Milu da bira funkciju koju želi u cilju očuvanja SRJ, ali se Đukanović smrtno preplašio! Više o tome OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Najnovije vesti - Pravda

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

Urbancube