Najnovije

PARADA POBEDE U DONBASU: Pogledajte šta će prikazati u Lugansku i Donjecku (VIDEO)

LNR i DNR su se ozbiljno spremile za vojne parade u glavnim gradovima ovih republika.

Donbas (Foto: RIA Novosti)

Generalna proba parade povodom Dana pobede uz učešće predsednika Luganske Narodne Republike Leonida Pasečnika održana je danas u Lugansku.

Pres služba Ministarstva odbrane LNR izvestila je da je proba išla po planu, učesnici parade pokazali su visok nivo obučenosti.

Vrhovni komandant LNR, predsednik republike Leonid Pasečnik učestvovao je u probi parade. Probom je komandovao komandant Garde Narodne milicije LNR pukovnik Jan Leščenko.

 U pripremi Parade pobede učestvuje više od dve hiljade ljudi i 100 komada naoružanja. Ukupno je 23 ešalona uključeno u kolonu, od kojih je 13 Narodna milicija LNR.

Ove godine, zajedno sa aktivnim vojnicima Narodne milicije LNR, pitomcima, omladinskim vojnicima, zaposlenima u Ministarstvu za vanredne situacije i Ministarstvu unutrašnjih poslova, regrutima koji prolaze obuku na odsluženju vojnog roka učestvovaće na Paradi pobede.

U Donjecku je ista situacija. Pripadnici Narodne milicije LNR, Ministarstva unutrašnjih poslova i Ministarstva za vanredne situacije su danima uvežbavali ešalone za Paradu pobede. Kao i u Lugansku, u Donjecku će biti prikazan i deo naoružanja Narodne milicije DNR.

Novo terensko vozilo Vojske Srbije pogledajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Najnovije vesti - Pravda

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

Urbancube