Najnovije

TUKU MITRALJEZI, MINOBACAČI I SNAJPERI: Rusi od sirijskih vojnika prave prekaljene zveri (VIDEO)

Savetnici ruskih Snaga za specijalne operacije obučavaju osoblje Specijalnih snaga Sirijske arapske vojske (SAA), otkrila je "Rus Vesna" u izveštaju od 8. juna.

Sirijska vojska (Foto: Jutjub)

Obuka se održava u specijalnom centru koji se nalazi u severnoj sirijskoj provinciji Alepo. Tamo ruski vojni savetnici rade na poboljšanju performansi osoblja sirijskih specijalnih snaga učeći ih novim taktikama i metodama.

Pripadnici službe obučavaju se na snajperskim puškama, poljskim minobacačima, protivtenkovskim bacačima granata i mitraljezima postavljenim na podizanje.

Tokom obuke, pripadnici sirijske službe takođe su dobili lekcije o kamuflaži, pozicioniranju i kretanju na bojnom polju. Takođe su naučeni kako da se brzo i pravilno kreću po terenu i kako da koriste topografske karte.

Ruski vojni savetnici već više od pet godina obučavaju i savetuju osoblje i komandante SAA. Učinak pripadnika sirijske službe zabeležio je značajan napredak.

Ranije ove nedelje, Ministarstvo odbrane Rusije najavilo je uspostavljanje novog poligona na sirijskoj obali. Tu je održana zajednička rusko-sirijska vežba.

Šešelj ponovo "progoni" Bramerca - istorijski skandal, razotkrivena velika pljačka UN! Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: Rus Vesna

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Najnovije vesti - Pravda

Najnovije vesti - Ratni izveštaji