Najnovije

OZBILJNI GUBICI ARMIJE LNR: Predsednik dao izjavu

Predsednik LNR Leonid Pasečnik dao je izjavu o pogoršanju vojno-političke situacije nakon ubistva pet vojnika Vojske Republike od strane ukrajinskih diverzanata.

LNR (Ilustracija: NM LNR)

„U uslovima kada je rukovodstvo Luganske Narodne Republike usmereno na mirno rešavanje sukoba, u potpunosti je posvećeno i poštuje Mere za jačanje režima prekida vatre dogovorene u julu 2020. godine, vojno i političko rukovodstvo Ukrajine preduzima ciljane ciljeve. destruktivni koraci za destabilizaciju vojne situacije u svoje političke svrhe.

Dakle, posle višednevne tišine i odsustva granatiranja oružanih snaga Ukrajine rano ujutro (11. juna), kao rezultat naleta ukrajinskih diverzanata, petoro vojnika Narodne milicije koji su branili Republiku na području naselja Golubovskoje perfidno je ubijeno hicima u glavu.

Bez obzira na živote ljudi i kršenje postojećih mera o poštovanju primirja, predsednik Ukrajine namerava da privuče pažnju međunarodne zajednice uoči sastanka predsednika Rusije i SAD.

Čvrsto verujemo da je ova sabotaža pažljivo planirana i odobrena na najvišem nivou.

Brzopleti pokušaji ukrajinske strane mogu prekinuti poljuljano primirje i dovesti do eskalacije situacije na liniji kontakta“, izjavio je lider LNR.

Takođe je pojasnio da je ubistvo vojnika bilo „vrlo cinično, sva petorica su ubijeni hicima u glavu, što sugeriše da je radila visoko kvalifikovana diverzantska grupa.

'’Ovo su odradili profesionalci, koji su pažljivo obučeni'’, kaže Pasečnik.

U vezi sa smrću branilaca Republike i za brzu analizu i procenu situacije, Leonid Pasečnik je prekinuo posetu Krimu, gde je učestvovao na XIV međunarodnom festivalu „Velika ruska reč“, i vratio se u LNR.

On je obećao da će se bezbednosne struktur uložiti sve napore u potragu za diverzantama i kazniti ih u skladu sa zakonom.

Više o ovome pročitajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Najnovije vesti - Pravda

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

Urbancube