Najnovije

VOJSKA NASTAVLJA DA UNIŠTAVA DŽIHADISTE: Idlib postaje pravi pakao za terorističku zloglasnu grupu! (FOTO)

Napadi Sirijske arapske vojske (SAA) i dalje nanose ljudske i materijalne gubitke pripadnicima Hajat Tahrir al-Šama (HTŠ) i njihovim saveznicima u severozapadnoj sirijskoj regiji Idlib.

Sirijska vojska. (Foto: Jutjub)

Prema navodima Sirijske opservatorije za ljudska prava, 17. juna, dva militanta HTŠ-a ubijena su, a nekoliko drugih ranjeno kao rezultat sirijskih artiljerijskih udara.

Napadi su bili usmereni na gradove i sela Ešim, al-Bara, Ablin, Balšun, DŽosef, Abadeta, Arnaba, Fatera, Flejfel, Benin i Sufuhon u južnoj pokrajini Idlib. HTŠ i njihovi saveznici održavaju snažno prisustvo u ovom delu oblasti.

Na severozapadu Hame, SAA je uništila vozilo u blizini grada Zijadija protivtenkovskom raketom na navođenje (ATGM). Nekoliko militanata u obližnjem gradu Karkor takođe su pogođeni ATGM-ima.

Prošle nedelje je više od devet militanata, uključujući portparola HTŠ-a, ubijeno u nizu sirijskih i ruskih udara na Idlib.

HTŠ je faktički vladar Idliba. Teroristička grupa oslanja se uglavnom na vojnu podršku Turske. Neprijateljsko ponašanje Ankare provocira SSP. Nedavno je vojska nastavila udare na turske trupe uključene u podršku militantima.

Sramna objava Istorijskog arhiva Beograda o despotu Stefanu izazvala oštre reakcije! Više o tome OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Najnovije vesti - Pravda

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

Urbancube