Najnovije

ĆELIJE ID NANELE SNAŽAN UDARAC IRAČKIM SNAGAMA: Bagdad nemoćan u borbi sa podmuklim teroristima (FOTO)

Ćelije ID u Iraku nastavljaju da napadaju vladine snage i lokalne provladine frakcije u različitim delovima zemlje. Teroristi ID su 8. jula lansirali raketu "Grad" 122 mm na rafineriju nafte Sajnija u severnoj provinciji Saladin. Kao rezultat napada nisu zabeleženi gubici.

ID (Foto: southfront.org)

Teroristi su 12. jula oborili dron tzv. "kvadkopter" iračke Federalne policije u blizini grada Mahdije u severnoj provinciji Kirkuk. Novinska agencija ID, "Amak", podelila je snimke oborenog drona. 

Teroristi ID su 14. jula uništili četiri kamiona u Kasri u zapadnoj provinciji Anbar. Dva kamiona bila su u vlasništvu iračke policije, dok su druga dva bila u vlasništvu boraca provladinih plemenskih mobilizacionih snaga.

ID je bio vrlo aktivan u severnim i zapadnim delovima Iraka. Ćelije terorističke grupe u ovim regionima redovno vrše napade.

Iračke vladine snage pojačavaju svoju operaciju protiv ID. Ipak, postiže se vrlo malo. Teroristička grupa duboko je ukorenjena u nekim delovima Iraka, posebno u svom istorijskom uporištu Anbaru.

S-500 “Prometej” sposoban da svako američko najmodernije naoružanje pretvori u prah. Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: South Front

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Najnovije vesti - Pravda

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

Urbancube