Najnovije

VOJSKA LNR RAZOTKRILA KIJEVSKE SNAGE: Evo kako su pokušali da sakriju aktivnosti na liniji kontakta

Narodna milicija Luganske Narodne Republike zabeležila je rad stanica za elektronski rat kijevskih snaga bezbednosti na području naseljenih mesta Katerinovka i Kriničnoje u delu Donbasa koji je pod kontrolom Kijeva, rekao je novinarima portparol NM LNR Ivan Filiponenko.

NM LNR (Foto: RIA Novosti)

„Da bi sprečio fiksiranje prekršaja od strane 24. i 59. brigade, neprijatelj je koristio stanice za elektronsko ratovanje Bukovelj-AD da bi zakrčio kontrolne i navigacione kanale dronova posmatračke misije u oblastima naselja Katerinovka i Kriničnoje“, kazao je Filiponenko.

Ove činjenice potvrđuje izveštaj misije OEBS-a od 16. jula.

„Da bi od međunarodnih posmatrača sakrio razmeštanje vojne opreme na teritoriji stambenih područja na periferiji područja razdruživanja u selu Zolotoje, komandant 24. brigade Postupalski naredio je organizaciju celodnevnog praćenje kretanja patrola posmatračke misije koristeći bespilotnu letelicu Furija“, dodao je on.

Portparol NM LNR je rekao da su kijevske snage bezbednosti dva puta pucale prema teritoriji LNR tokom proteklog dana. Ukrajinske oružane snage pucale su na gradove Želobok i Molodjožnoje, koristeći bacač granata i teški mitraljez.

Šta se sprema u Nagorno-Karabahu, saznajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Najnovije vesti - Pravda

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

Urbancube