Najnovije

MOSKVA SE OGLASILA: Evo šta će se dogoditi ako Ukrajina napadne Donbas

Ako situacija u Donbasu počne aktivno da se zahuktava, „sticanjem znakova genocida“, Rusija neće stajati po strani i pružaće pomoć rudarskom regionu od ukrajinske invazije. Ovu izjavu je dao zamenik šefa ruske predsedničke administracije Dmitrij Kozak u razgovoru sa novinarima francuskog lista Politique Internationale.

Donbas (Foto: RIA Novosti)

Tekst intervjua sa ruskim političarom objavila je ambasada Ruske Federacije u Francuskoj na svom sajtu. Kozak je ovo povezao sa nastavkom jačanja radikalnih političkih grupa u Ukrajini koje su spremne za takve akcije.

Zvaničnik naglašava da je tokom poslednjih nekoliko meseci nedelovanje ukrajinske države u suprotstavljanju ekstremističkim snagama postalo očigledno. „Ako oni koji organizuju otvoreno nacionalističke vojne akcije na ulicama Kijeva„ vode kampanju “u zoni sukoba, to će postati tragedija. Očigledno, ne samo Rusija, već i cela svetska zajednica neće biti ravnodušni prema tome“, rekao je Dmitrij Kozak u svom komentaru.

Političar se dotakao i pregovaračkog procesa o agresiji Ukrajine na Donbas. U vreme Petra Porošenka, prema Kozaku, pristupi su bili zločinački i prazni. Ali promena predsednika u Vladimira Zelenskog nije ništa promenila. Kijev i dalje koristi iste metode, a u nekim aspektima su „postali još gori“.

Prema rečima Kozaka, „Porošenkov tim, u svakom slučaju, nije bio toliko kontradiktoran, dok tim Zelenskog„ puca sebi u nogu“, uspevajući da redovno izjavljuje da se pridržava Minskih sporazuma i da su„ Minski sporazum omča oko vrata Ukrajine i ometaju rešavanje sukoba “.

Ko želi ukrajinski scenario za Nagorno-Karabah, saznajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Najnovije vesti - Pravda

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

Urbancube