Najnovije

RUSI ZAPALILI SIRIJSKU PUSTINJU: Izvedeno 50 vazdušnih udara na ID

Prema Sirijskoj opservatoriji za ljudska prava (SOHR), 20. jula ratni avioni Ruskih vazduhoplovnih snaga (VKS) izveli su više od 50 vazdušnih udara na ćelije ID u centralnom regionu Sirije.

Ruski avioni (Foto: mil.ru)

- Šest ruskih aviona naizmenično je ciljalo pećine i bunkere u istočnom delu Hame, pustinji Madan u Raki, istočnom delu pustinje Homs, kao i okolini planine Bišri na administrativnoj granici između Rake i Deir ez Zora - saopštila je nadzorna grupa sa sedištem u Londonu.

Nadzorna grupa je rekla da je ID pretrpeo ljudske gubitke posle ruskih vazdušnih napada bez davanja bilo kakvih detalja.

Ćelije ID već neko vreme rade na širenju svog uticaja u centralnoj Siriji. Tokom poslednjih nekoliko meseci, teroristi su pokrenuli desetine napada na vladine snage i civile u istočnom Homsu, istočnoj Hami, južnom Alepu, južnoj Raki i zapadnom Deir ez Zoru.

Sirijske vladine snage, podržane od VKS, nastavljaju da deluju protiv ćelija ID na nekoliko linija fronta u centralnom regionu. Nedavno su u regionu raspoređena velika pojačanja za podršku novim operacijama češljanja.

Nedavne operacije češljanja i ruski vazdušni udari naneli su teške ljudske i materijalne gubitke ćelijama ID u centralnom regionu. Ipak, teroristi tamo i dalje ostaju aktivni.

Teroristi su navodno dobili podršku od boraca podržanih od strane SAD-a sa sedištem u jugoistočnom području al-Tanfa.

Šta će se dogoditi ako Ukrajina napadne Donbas pročitajte OVDE.

Izvor: Mediji

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Najnovije vesti - Pravda

Najnovije vesti - Ratni izveštaji