Najnovije

UBIJENI KOMANDANTI HEZBOLAHA! Prekaljene vođe poginule na "džihadskoj dužnosti", likvidirali ih Izraelci! (FOTO)

Hezbolah je 24. jula objavio da je u Siriji ubijen jedan od njegovih komandanata Mohamad al-Sajed al-Amin iz južnog libanskog grada Deir Kifa.

Hezbolah. (Foto: Jutjub)

U kratkoj izjavi, glavni mediji Hezbolaha saopštili su da je komandant, poznat i po svom ratnom imenu "Al-Sajed Garib", ubijen dok je bio na svojoj "džihadskoj dužnosti" bez davanja dodatnih detalja.

Ranije je Iranski korpus revolucionarne garde (IRGC) oplakivao Sejeda Ahmada Kurešija, istaknutog komandanta "Snaga Kuds".

Brojni izvori tvrdili su da je komandant zadobio smrtonosne povrede u izraelskim udarima na sirijski Alep 19. jula. Ovo tek treba potvrditi.

Uprkos nedostatku stvarnih dokaza, neki posmatrači pretpostavljaju da je Al-Amin ubijen zajedno sa Kurešijem u napadima na Alepo.

Drugi tvrde da je libanski komandant ubijen u izraelskim udarima 21. jula na vazdušnu bazu Al-Daba u sirijskom Homsu. Vazdušna baza, koja je pretrpela ozbiljnu štetu kao rezultat udara, glavni je logistički centar Hezbolaha u Siriji.

Ova nagađanja i navodi su najverovatnije neistiniti jer Hezbolah obično potvrdi sve svoje gubitke izazvane izraelskim udarima na Siriju. Više informacija o okolnostima oko smrti Al-Amina i Kurešija u Siriji će se pojaviti u narednih nekoliko dana.

Afrinom tutnjale protivtenkovske rakete, Ankara će žestoko reagovati! Više o tome OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Najnovije vesti - Pravda

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

Urbancube