Najnovije

POSTAVLJAJU OPASNO ORUŽJE! Ameri se naoružavaju do zuba u Siriji! (FOTO)

Koalicija koju predvode SAD planira da proširi vojnu bazu smeštenu u blizini grada al-Šadadi u južnom delu Hasake u Siriji.  

Američka vojska. (Foto: army.mil)

Kako navode sirijski izvori,  koalicija će takođe izgraditi novi centar za obuku boraca Sirijskih demokratskih snaga (SDF).

Konvoj od 75 kamiona koji su prevozili oklopna vozila, oružje, opremu, logistiku, kao i građevinski materijal, stigao je u bazu al-Šadadi 24. jula, saopštila je sirijska Opservatorija za ljudska prava sa sedištem u Londonu. Kako se navodi, konvoj je došao iz Iraka.

Istog dana, dva američka vojna helikoptera, natovarena zalihama i opremom, sletela su u bazu al-Šadadi. Helikopteri su takođe prevezli određeni broj pripadnika američke službe.

Uprkos zvaničnom poricanju, koalicija predvođena Amerikancima pojačava svoje prisustvo na severoistoku Sirije od početka ove godine, ne dajući pritom nikakva objašnjenja.

Ranije ove godine izgrađen je aerodrom na naftnim poljima al-Omar na jugoistoku Deir ez-Zora. Velika baza se takođe gradi na severoistoku Hasake, u blizini granične linije sa Irakom i Turskom. Nedavni izveštaji otkrivaju da su SAD u regionu rasporedile raketne bacače, najverovatnije sisteme PVO.

Šef tajne izraelske službe zaledio NATO i Amere! Više o tome OVDE.

Izvor: Mediji

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Najnovije vesti - Pravda

Najnovije vesti - Ratni izveštaji