Najnovije

NASTAVLJA SE LUDILO: Pobunjenici pucaju na sve što se kreće, civili počeli ubrzano da ginu (VIDEO)

Situacija u južnoj sirijskoj provinciji Dari nastavlja da eskalira uprkos tekućim razgovorima između vlasti i bivših pobunjenika.

Ratni sukobi u Siriji. (Foto: Jutjub)

Ranije u toku dana 29. jula, Sirijska arapska vojska (SAA) započela je vojnu operaciju protiv preostalih bivših pobunjenika u južnom delu grada Dare, poznatom kao Dara al-Balad. Operacija je isprovocirala bivše pobunjenike u drugim delovima provincije, koji su odgovorili nizom napada na položaje i kontrolne punktove vojske.

Sirijska arapska novinska agencija javila je u popodnevnim satima da su dva civila, uključujući jedno dete, ubijena kada su bivši pobunjenici gađali severni deo grada Dare teškim mitraljezima i minobacačima. Glavna gradska bolnica oštećena je usled granatiranja.

SSP tek treba da napadne Daru al-Balad. Vojska je popodne usporila granatiranje tog područja. Ipak, bivši pobunjenici pojačali su napade na istočnom i zapadnom delu provincije.

Prema Slobodnoj ligi Horan, naoružani napadači zauzeli su više položaja u vojsci, uključujući kamp Zaizun, kontrolni punkt al-Kunsurva i logor Al-Saika, u zapadnom delu Dare.

Naoružani napadači zarobili su i 30 pripadnika SAA. Ranije danas navodno je zarobljeno 70 pripadnika službe.

Uprkos trenutnoj eskalaciji, razgovori između sirijskih vlasti i lokalnih lidera u Dari al-Baladu još uvek traju. Ako dve strane ne postignu novi sporazum, SSP će verovatno nastaviti sa radom.

Napadnuti američki konvoji! Više o tome OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Najnovije vesti - Pravda

Najnovije vesti - Ratni izveštaji