Najnovije

ŽIVOTI TRI TIGRA I JEDNOG RUSA SE NE OPRAŠTAJU TAKO LAKO: Bombarderi urnišu džihadiste, ravnaju Idlib sa zemljom! (VIDEO)

U novom talasu ruskih vazdušnih udara gađani su položaji militanata u severozapadnom sirijskom regionu Idlib. Vazdušni napadi pogodili su sledeća područja: grad Bara u južnom Idlibu, gradove Kafriadin i Šeik Sndian u zapadnom Idlibu, grad Kabani na severu Latakije.

Ilustracija (Foto: RIA)

Jedan od vazdušnih udara pogodio je metu koja se nalazi odmah pored osmatračnice turske vojske u predgrađu Bara.

Izvori povezani sa Hadžat Tahrir al-Šamom (HTŠ), de-fakto vladarom Idliba, povezanim sa Al Kaidom, tvrde da su ruski vazdušni napadi odgovor na incident koji se dogodio juče u ranim jutarnjim časovima.

Prema izvorima, specijalne snage i snajperisti HTŠ-a ubili su tri vojnika elitne 25. divizije specijalnih snaga (ranije Tigrove snage) Sirijske arapske vojske i jednog pripadnika ruske službe koji su pokušali da se infiltriraju na liniju fronta u blizini grada Marat Muakhasa na jugu Idliba.

Čini se da ove tvrdnje nisu ništa drugo do propaganda jer ih nije potvrdio nijedan verodostojan izvor vesti u Idlibu.

Situacija u Idlibu ostaje nestabilna. Ruski ratni avioni bombarduju ovo područje već više od dve nedelje. Ipak, HTŠ i njegovi saveznici nastavljaju sa napadima kršeći sporazum o prekidu vatre kojem su posredovali Rusija i Turska 5. marta 2020. godine.

Zastrašujuće upozorenje Rusije i Kine šokiralo Zapad. Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: Mediji

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Najnovije vesti - Pravda

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

Urbancube