Najnovije

CEO PUK IZGINUO U SOPSTVENOM MINSKOM POLJU: Ukrajinska vojska objavila cifre gubitaka

Komanda Oružanih snaga Ukrajine objavila je gubitke ukrajinskih vojnika usled eksplozija mina i eksplozivnih naprava. Ovo je u petak, 17. septembra, preneo portal Donbas Sevodnja pozivajući se na Ministarstvo odbrane Ukrajine.

Upozorenje (Foto: RIA Novosti)

„Od 2014. do danas, 1.178 naših vojnika je razneto minama, 257 ih je poginulo, 921 je povređeno. Takođe, 74 civila su dignuta u vazduh na teritoriji koju smo mi kontrolisali, od kojih je 43 umrlo od zadobijenih rana”, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane Ukrajine.

Treba imati na umu da u vojnom smislu puk podrazumeva kombinaciju 3-6 bataljona. NJegov sastav broji približno 500 - 2500 ljudi. Ovo nam omogućava da okvirno predstavimo broj poginulih na sopstvenim minskim poljima ili skladištima eksplozivnih sredstava i municije.

Treba napomenuti da je mnogo slučajeva detonacije civila na eksplozivnim napravama zabeleženo kako u LNR i DNR, tako i na teritoriji Donbasa koju skontrolišu Oružane snage Ukrajine. Nedavno je objavljeno da je u Lugansku granata raznela jednog školarca.

O uspehu Sirijske arapske armije pročitajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Najnovije vesti - Pravda

Najnovije vesti - Ratni izveštaji