Najnovije

Daily Express: Među Putinovim smrtonosnim oružjima i borbeni robot „Terminator“

Vojni vrh Rusije je u upravo završene strateške manevre sa Belorusijom Zapad-2021 uključio još jedno svoje novo smrtonosno oružje – objavio je britanski list Daily Express.

Uran 9 (Foto: RIA)

U te manevre  su oružane snage dve zemlje uključile 200.000 vojnika, oko 80 vojnih aviona i helikoptera, 15 ratnih brodova i skoro 300 tenkova, a reč je o borbenom udarnom robotu Uran-9 „Terminator“.

Isti list ukazuje da je „Terminator“ naoružan sa četiri protivtenkovske navođene rakete Ataka, sa 12 raketniih bacača plamena Šmelj-M, protivtenkovskim topom od 30 mm i mitraljezom 7,62 mm.

Navodi da je težak 12 tona i da se njime daljinski upravlja, a da je u stanju da pogađa ciljeve na udaljenostima do 5 kilometara.

Međutim, u stanju je da na bojnom polju funkcioniše i potpuno autonomno – dakle,  bez učešća operatera - vođen algoritmima posebno osmišljenog programa.

Daily Express u „Putinova smrtonosna oružja“ svrstava i PVO/PRO sisteme S-500 „Prometej“ takođe su korišćeni tokom vojnih vežbi Zapad-2021.

Za S-500 se tvrdi da je u stanju da presretne i uništi interkontinentalne balističke rakete, hipersoniče krstareće rakete i avione.

Još četiri ruske podmornice stigle u Siriju, a jedna u Sredozemnom moru na nepoznatoj misiji. Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: fakti.org

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Najnovije vesti - Pravda

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

Urbancube