Najnovije

RUSKI AVIONI ULETELI NA UKRAJINSKU VOJNU VEŽBU: Panika u Kijevu (VIDEO)

Komanda vazdušnih snaga Oružanih snaga Ukrajine navela je da su ruski izviđački avioni navodno narušili vazdušni prostor uletevši u zonu vojne vežbe u Crnom morum saopšteno je na Fejsbuk stranici Komande.

Su-24 (Foto: RIA Novosti)

U izveštaju se napominje da su avioni tipa Su-24MR i Il-20 prešli borbene kurseve ciljeva tipa VR-3 Rejs, uz koje su korišćene ukrajinske protivavionske vođene rakete. Međutim, u tekstu se ne kaže o kojoj vežbi je reč

„U zoni gađanja uživo protivavionskih raketnih snaga Vazduhoplovstva i PVO Kopnenih snaga Oružanih snaga Ukrajine u Crnom moru, izviđački avioni Ruske Federacije, poput Su- 24MR i Il-20, grubo su prekršili proceduru korišćenja vazdušnog prostora, više puta leteći u restriktivnu zonu, koju je Ukrajina rezervisala za vežbu “, kaže se u tekstu.

Do 30. septembra u Ukrajini, na Crnom i Azovskom moru, održavaju se strateške komandno-štabne vežbe „Ujedinjeni napori-2021“ uz učešće vojnika i opreme iz zemalja NATO.

Estonija je 23. septembra optužila Rusiju za kršenje vazdušnog prostora. Talin tvrdi da je avion A-50 Vazdušnih snaga Rusije narušio vazdušnu granicu republike u oblasti ostrva Vaindlo, a ovo je šesti slučaj kršenja vazdušnog prostora ruskim avionima od početka 2021. godine.

O diplomatskom ratu zbog Vagnerove grupe pročitajte OVDE.

Izvor: Pravda

 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Najnovije vesti - Pravda

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

Urbancube