Najnovije

TURCI SE OSILILI! Agresori krenuli u žestok napad na položaje SAA! (VIDEO)

Turska vojska i njeni punomoćnici granatirali su položaj Sirijske arapske vojske (SAA) u severoistočnom regionu Sirije.

Turska vojska. (Foto: Jutjub)

Predmetna pošta se nalazi u blizini sela al Tavila zapadno od grada Tell Tamra u severnom selu al-Hasake, napad se odigrao 24. septembra. Kao i veći deo severoistočne Sirije, područje kontrolišu Sirijske demokratske snage (SDF) koje podržavaju SAD.

Lokalni aktivisti podelili su nekoliko video zapisa turskog granatiranja na al Tavile. Za sada nema izveštaja o žrtvama ili materijalnim gubicima.

SAA i ruska vojna policija uspostavile su mrežu položaja na sjeveroistoku Sirije nakon napada na region pod vođstvom Turaka 2019. Vojska je prisutna u Tel Tamru i okolini kako bi osigurala autoput M4 koji povezuje al Hasaku sa Rakom i Alepom.

Motivi iza turskog granatiranja al Tavilahe ostaju nejasni. Oko Tel Tamra u poslednjih nekoliko dana nije bilo izveštaja o mnogo borbi između militanata koje podržava Turska i SDF-a.

Turska možda testira vode pre nego što započne novu operaciju velikih razmera na severoistoku Sirije ili odgovori na nedavne napade na svoje opunomoćenike u severozapadnoj sirijskoj oblasti Veliki Idlib.

 

Francuska pripretila Rusiji! Više o tome OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Najnovije vesti - Pravda

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

Urbancube