Najnovije

(UZNEMIRUJUĆI FOTO/VIDEO) HAOS U MINSKU: Američki državljanin upucao pripadnika KGB-a

Belorusija dolazi k sebi nakon brutalnog ubistva oficira KGB -a počinjenog juče. Smrtonosno je ranjen dok je proveravao jednu od adresa potencijalnog boravišta terorista ili ekstremista.

KGB (Foto: Jutjub)

Tokom noći, desetine lampiona, koje su Belorusi doneli zajedno sa cvećem u znak tuge, goreli su u blizini zgrade KGB -a. Cveće su donosili i u toku današnjeg dana.

Za Beloruse, događaji koji su se odigrali u stanu u Ulici Jakubovskog u Minsku su šokantni, s obzirom na nisku stopu kriminala i krivičnih dela uopšte. Poslednjih godina, ni obični građani, ni službenici organa reda se ne mogu setiti ovakvih događaja.

Postalo je poznato da se ubijeni radnik Komiteta državne bezbednosti zvao Dmitrij, mediji su preneli njegov pozivni znak "Nirvana". Iza muškarca rođenog 1990. godine ostala je supruga i malo dete.

Mediji su uspeli da saznaju neke podatke o naoružanom napadaču koji je u svom stanu pucao na pripadnike KGB-a. Snimci sa lica mesta pokazuju da naoružani muškarac nije hteo da pusti službenike KGB -a koji su stigli na adresu i čekao ih da razvale vrata.

Prema prvim informacijama, 31-godišnji Andrej Zelcer likvidiran je uzvratnom vatrom. U stanu u Ulici Jakubovskog, živeo je sa suprugom i njenim osmogodišnjim sinom iz prvog braka. Dete u vreme pucnjave nije bilo kod kuće.

Zelcer je 2008. diplomirao na Visokoj poslovno -pravnoj školi u Minsku i zaposlio se u Epam Systems Belarus, ispostavi jedne od najvećih američkih IT kompanija, u kojoj je radio do ovog reagičnog događaja.

Mediji su izvestili da je Zelcer imao američko državljanstvo.

Prema njegovim nalozima na društvenim mrežama, Zelcer se bavio sportom, posebno mačevanjem, i učestvovao je u trkama.

Poslednji post sa takmičenja u mačevanju objavljen je pre 5 dana na jednom od Instagram naloga.

Kakvo oružje kupuje Poljska, saznajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Najnovije vesti - Pravda

Najnovije vesti - Ratni izveštaji