Najnovije

POBUNA JE UGUŠENA! Sirijska vojska i ruske snage ušle u grad Nava, oko 3.000 terorista predaje oružje!

Nekoliko jedinica Sirijske arapske vojske (SAA) u pratnji snaga ruske vojne policije ušlo je u grad Nava na zapadu Dare kako bi sprovele sporazum o pomirenju koji je postignut dan ranije. Kao deo sporazuma, sirijske vlasti rešiće situaciju na desetine lokalnih naoružanih napadača, koji su već počeli da predaju oružje.

SAA (Foto: Syrian defense ministry)

Nava je poslednji grad koji se pridružio procesu pomirenja pod pokroviteljstvom Rusije u zapadnoj Dari. Proces je pokrenut početkom septembra nakon uspešnog sporazuma o pomirenju u Dari al-Baladu, južnom delu grada Dara.

Jedno od najnovijih zaustavljanja procesa pomirenja bio je u gradu Tasil. SAA je rasporedila dodatne snage unutar i oko grada 30. septembra, navodi Sirijska arapska novinska agencija (SANA).

Sirijska opservatorija za ljudska prava (SOHR) sa sedištem u Londonu otkrila je da se 1.200 naoružanih ljudi pridružilo procesu pomirenja u Dara al-Baladu. Međutim, u zapadnom delu Dara do sada se procesu pridružilo više od 2.900 ljudi. Na stotine komada oružja predato je sirijskim vlastima.

Kada se pomirenje pod pokroviteljstvom Rusije završi, sirijske vlasti i lokalne snage u Dari moraće da sarađuju kako bi osigurale i stabilizovale provinciju. Pretnja ID kao i trgovaca drogom i oružjem i dalje je prisutna.

„Vučić kaže da nema Veselinovićev broj – bez brige, bata Andrej ima“. Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: Mediji
 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Najnovije vesti - Pravda

Najnovije vesti - Ratni izveštaji