Najnovije

RUSKA RATNA MNORNARICA DOBIJA NOVU FLOTU: Sasvim nova jedinica u najavi

Nova jedinica ruske ratne mornarice,Arktička flota, mogla bi da se stvori u Rusiji kako bi se osigurala bezbednost Severnog morskog puta, piše TASS pozivajući se na izvor u ruskoj mornarici.

Ruska flota (Foto: RIA Novosti)

Novo udruženje mornarice - Arktička flota - moglo bi se stvoriti u Rusiji kako bi se osigurala bezbednost Severnog morskog puta.

O tome je za TASS rekao izvor iz pomorske sfere.

„Sada se razmatra pitanje stvaranja nove strukture - arktičke flote Rusije. Ovo će biti zasebna formacija u sastavu Mornarice, čiji će glavni zadatak biti da obezbedi bezbednost Severnog morskog puta i arktičke obale u zoni odgovornosti severne i pacifičke flote ”, rekao je izvor agencije.

Napomenuo je da će stvaranje arktičkog udruženja mornarice omogućiti severnoj i pacifičkoj floti da se usredsrede na rešavanje borbenih misija kako je predviđeno.

„Pretpostavlja se da će infrastruktura za funkcionisanje nove flote biti odvojena od severne i pacifičke flote. U budućnosti će se nadopunjavati brodovima i posebnom opremom u arktičkim performansama“, rekao je sagovornik agencije.

Zvaničnih informacija o tome još nema.

Ruska ratna mornarica

Trenutno se mornarica Rusije sastoji od operativnih i strateških formacija: Baltičke, Tihookeanske, Crnomorske flote i Kaspijske flotile.

Status operativno-strateške jedinice imala je Severna flota, od 1. januara 2021. godine, to je strateško teritorijalna jedinica Oružanih snaga RF, koja izvršava zadatke iz vojne oblasti.

Odvojeni ogranci ruske mornarice su pomorska avijacija, mornarička pešadija i obalske raketne i artiljerijske jedinice.

Takne novog ruskog drona možete da otkrijete OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Najnovije vesti - Pravda

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

Urbancube