Najnovije

Ruske trupe postavile ultimatum turskoj vojsci na severu Sirije

Turska vojska i militanti dobili su od Rusije težak ultimatum da odmah zaustave eskalaciju situacije u severnim i severozapadnim regijama arapske republike.

Ruska vojska u Siriji (Foto: Jutjub)

Odbijanje da se ispune ovi uslovi podrazumevaće trenutnu rusku intervenciju, izraženu u izvođenju raketnih, vazdušnih i artiljerijskih udara.

Meštani su zamoljeni da se drže što dalje od mogućih sukoba, uz napomenu da će neprijatelj biti napadnut.

Poznato je da su leci bačeni u područje gradova Azaz i Mari, gde se u narednih 24-48 sati očekuju prvi sukobi između kurdskih formacija, sirijske vojske, iranskih specijalnih snaga i ruskih trupa, s jedne strane, i turske vojske i terorista na drugoj strani.

Svaka agresija terorista biće odmah suzbijena. U isto vreme, Rusija je spremna da obezbedi maksimalno dejstvo na neprijateljske snage, koristeći ne samo avijaciju, već i brodove sposobne da izvedu operativni udar krstarećim raketama na snage terorista.

Juče popodne, kao preventivna mera, avijacija Vazdušno -kosmičkih snaga Rusije i jedinice sirijske vojske izvršile su snažne napade na Idlib, pokazujući time svoju spremnost da se suprotstave bilo kakvim pretnjama novih sukoba u Siriji.

Osim toga, svaki teroristički napad će prekršiti sporazum između Moskve i Ankare i omogućiti ruskoj vojsci da napadne čak i položaje turske vojske.

Kurti totalno podbacio na lokalnim izborima na KiM - nije uzeo nijednu opštinu. Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: Webtribune.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Najnovije vesti - Pravda

Najnovije vesti - Ratni izveštaji