Najnovije

POČEO RASCEP U PROTURSKOM BLOKU: Militanti u Idlibu odbili poslušnost Erdoganu

U Idlibu su izbili sukobi između militanata koji podržavaju Tursku i Erdoganovih protivnika.

Ilustracija (Foto: Pravda)

Erdoganova samovolja u Siriji dovela je do veoma velikog sukoba između predstavnika terorističke grupe Hadžat Tahrir al-Šam, što je dovelo do daljih sukoba i između pojedinih frakcija militanata.

Ovo bi mogao biti ključni događaj u oslobađanju Idliba od terorističkih grupa i formacija i očigledno će stvoriti mnogo problema za tursku vojsku.

„Sukob koji je izbio u leto između vođe grupe DŽund al Šam Muslima al Šišanija i Hadžata Tahrir al Šama (HTŠ) počeo je da teče novim tokovima.

Pre nekoliko dana na internetu se pojavila glasovna poruka Muslima al-Šišanija u kojoj je optužio HTŠ za održavanje ličnih zatvora i okrutno postupanje prema zatvorenicima koji se protive akcijama Hadžat Tahrir al-Šama.

On je takođe dodao da je zbog pritiska Đulanijeve bande bio primoran da se skloni u region DŽebel Turkman u sirijskoj provinciji Latakija i da bi vrlo brzo HTŠ mogao da krene na njega, ali je obećao da se neće predati i odolevao bi zajedno sa ljudima koji su mu odani.

A već večeras se u lokalnim medijima pojavila informacija o mobilizaciji militanata „HTŠ“ u oblasti DŽebel Turkman, obaveštava “WarJournal”.

Odnos snaga između terorističkih grupa očigledno ne ide u prilog DŽund al Šamu. Situacija bi mogla dovesti do krajnje neprijatnog ishoda za Tursku i značajno oslabiti poziciju terorista u Idlibu.

Ovo je veoma relevantno u kontekstu pripreme sirijske vojske za oslobađanje ovog regiona od okupacije militanata i turske vojske.

Putin saopštio izraelskom premijeru kako će se završiti izraelski napadi u Siriji. Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: Webtribune.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Najnovije vesti - Pravda

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

Urbancube