Najnovije

SIRIJSKI NAROD U ALEPU USTAO PROTIV TURAKA I TURČENJA: Nacionalne zastave dignute visoko (FOTO/VIDEO)

Stanovnici sela Deir DŽamal u provinciji Alepo održali su protest zbog prisustva turske vojske i militanata lojalnih Ankari, koji drže teritorije u severnoj Siriji. Demonstranti su osudili zločine nad civilnim stanovništvom na područjima pod turskom kontrolom.

Narod protiv terora (Foto: SANA)

Tokom narodnih demonstracija, Sirijci su podigli nacionalne zastave i transparente pozivajući na okončanje ilegalnog prisustva stranih snaga u zemlji.

Istovremeno, osudili su nasrtaje na suverenitet države, kao i pokušaje podele Sirijske Arapske Republike i njenih građana. Demonstranti su tokom mitinga izrazili solidarnost sa zvaničnom vladom i poručili da veruju u Sirijsku arapsku armiju (SAA), jer samo ona može da ih zaštiti, kao i da obezbedi red.

Ranije su slični skupovi održani u naselju Tel Rifat i drugim selima na severu provincije Alepo.

Građani javno izražavaju svoje nezadovoljstvo zločinačkim radnjama pripadnika grupa koje su deo proturske „Sirijske nacionalne armije“ (SNA). Militanti redovno pljačkaju poljoprivredna imanja, pucaju na stambene objekte, zastrašuju ljude i čine druge prekršaje.

Osim toga, na teritorijama pod njihovom kontrolom vodi se politika sa kojom se Sirijci ne slažu. Na primer, militanti SNA nameću svoj nastavni plan i program lokalnim školama, obavezujući decu da uče turski.

Poslednjih nedelja Ankara je značajno povećala svoje snage u pograničnim zonama i na severu Sirije, demonstrirajući mogućnost pokretanja nove vojne operacije. Uprkos tome, obični Sirijci se nisu plašili da izađu na ulice kako bi izrazili svoj građanski stav.

Kako su Amerikanci poslali oklopna vozila i avione na Turke, pogledajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Najnovije vesti - Pravda

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

Urbancube