Najnovije

BEŽANIJA PRED TURSKI NAPAD: Stotine američkih vojnih vozila napustilo teritoriju koju kontrolišu Kurdi u Siriji (FOTO)

Velika konvoj od oko 270 kamiona koji rade za koaliciju koju predvode SAD napustio je severoistočni region Sirije i krenuo ka regionu Iračkog Kurdistana između 5. i 7. novembra, navodi Sirijska arapska novinska agencija.

Ilustracija (Foto: Jutjub)

- Konvoj koji se sastojao od 150 teretnih kamiona i 120 pokrivenih kamiona s ravnim platformama (koji su prevozili vozila američke vojske) napustio je vojnu bazu na aerodromu Karab al-Jer tokom noći i uputio se ka severnom Iraku preko ilegalnog prelaza Al-Valid - rekao je izvor za državnu agenciju.

Prema izvoru, konvoj su čuvala američka oklopna vozila i naoružani kamioni Sirijskih demokratskih snaga (SDF) koje podržavaju SAD.

Veliki konvoj je navodno primetila sirijska bespilotna letelica dok se kretala ka prelazu Al Valid na granici sa Irakom. Koalicija predvođena SAD verovatno neće povući trupe sa severoistoka Sirije. Ranije ove godine, američki izvori i zvaničnici u SDF-u otkrili su da Vašington ne planira da napusti region u skorije vreme.

Konvoj je možda prevozio američku vojnu opremu i materijale namenjene prodaji na crnom tržištu u regionu Kurdistana, poput nafte i žitarica. Međutim, do ovog povlačenja opreme dolazi u trenutku kada Turci pripremaju snage za napad na Kurde na severu o severoistoku Sirije, a ovo ne bi bilo prvi put Amerikancima da su ih ostavili na milost i nemilost Erdoganu.

Holandski doktori progovorili, koliko je vakcinisanih u bolnicama saznajte OVDE.

Izvor: Srbijadanas. com/ Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Najnovije vesti - Pravda

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

Urbancube