Najnovije

Ruske trupe sa velikom vojnom tehnikom primećene na 40 kilometara od Donbasa

Na satelitskim snimcima uočeni su ogromni kontigenti ruske vojske u blizini granica samoproglašene Luganske Narodne Republike. Na teritoriji poljskog logora koji se nalazi na području grada Bogučara, viđeno je nekoliko desetina grupacija vojne tehnike.

Ilustracija (Izvor: Mil.ru)

Udaljenost do granice samoproglašene Luganske Narodne Republike je manja od 40 kilometara, što navodi na zaključak da je Rusija sprema da pruži pomoć republikama Donbasa u slučaju vojne invazije ukrajinskih oružanih snaga.

Na satelitskim snimcima uočen je terenski kamp sa vojnom opremom koji se nalazi na njegovoj teritoriji. Još uvek nema tačnih podataka o opremi, međutim, kako napominju izvori, reč je ne samo o vojnim kamionima, već i o oklopnim vozilima.

Ranije su u Ukrajini saopštili da ne vide nikakvu opasnost od Rusije. Ukrajinsko rukovodstvo i dalje smatra da je pokreuta vojska unutar ukrajinske teritorije bez obzira na sve obaveze u potpisanim sporazumima.

Očigledno je da postoje prilično veliki rizici za građane Ruske Federacije koji žive na teritoriji samoproglašenih republika Donbasa.

Vojni analitičari tvrde da će Rusija vojno intervenisati u slučaju da vojska Ukrajine frontalno krene na Donbas. 

Kako je doktor Antonijević zapušio usta svim pobornicima vakcinacije pogledajte OVDE.

Izvor: Webtribune.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Najnovije vesti - Pravda

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

Urbancube