Najnovije

Ruski nevidljivi dron „Ohotnjik“ prvi put izvezen na pistu (VIDEO)

U fabrici u Novosibirsku letački model ruske bespilotne letelice „Ohotnjik“ prvi put je izvezen na pistu.

Ohotnjik (Foto: TV Zvezda)

Glavna karakteristika ove bespilotne letelice su ravne mlaznice motora zahavaljujući čemu se smanjuje mogućnost da radar registruje dron.

Događaju je prisustvovao i zamenik ministra odbrane Aleksej Krivoručko koji je napomenuo da „Ohotnjik“ poseduje sistem visoke inteligencije koji mu omogućava da rešava širok spektar zadataka.

Na ovoj bespilotnoj letelici radi se od 2011. godine, a prvi let eksperimentalnog modela sa standardnim mlaznicama motora izveden je 2019. godine.

Iste godine izveden je i prvi let drona u paru sa lovcem Su-57.

Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu je ranije rekao da se nada da će rad na ovom dronu biti završen naredne godine i da će se posle toga otvoriti mogućnost za dugoročni ugovor za isporuku letelica Oružanim snagama.
Suhoj S-70 Ohotnik-B je stelt teška borbeno-izviđačka bespilotna letelica na mlazni pogon. Razvila ju je kompanija „Suhoj“. Namenjena prvenstveno borbenim zadacima, a može se koristiti i za izviđanje. Ima opto-elektronsku opremu, a može nositi i naoružanje unutar trupa. U području borbenih dejstava može ostati više časova.

Izvor: rs.sputniknews. com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Najnovije vesti - Pravda

Najnovije vesti - Ratni izveštaji