Najnovije

Šojgu otkrio zlokobne planove Amerike – kakav se haos sprema u Ukrajini

Američke privatne vojne kompanije koje se nalaze u Donjeckoj oblasti pripremaju provokacije sa hemijskim komponentama na istoku Ukrajine, izjavio je ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu.

Foto: RIA

„Cisterne sa neidentifikovanim hemijskim supstancama dopremljene su u gradove Avdejevku i Krasni Liman radi provokacija“, rekao je Šojgu na proširenom zasedanju kolegijuma Ministarstva odbrane na kojem učestvuje predsednik Rusije Vladimir Putin.

Prema podacima Ministarstva odbrane, u Donjeckoj oblasti ima oko 120 pripadnika američkih privatnih vojnih kompanija koji obučavaju ukrajinske specijalne snage.
Uključivanje Ukrajine u vojne aktivnosti ─ pretnja za bezbednost

Šojgu je dodao da težnja NATO-a da uključi Ukrajinu u svoje vojne aktivnosti ugrožava bezbednost.

„Težnja Severnoatlantske alijanse da uključi ukrajinske Oružane snage u svoje vojne aktivnosti predstavlja pretnju po bezbednost. Nastavlja se vojni razvoj teritorije Ukrajine od strane zemalja NATO-a“, rekao je Šojgu.

Ministar je napomenuo da američke isporuke helikoptera, jurišnih bespilotnih letelica i protivtenkovskih raketa otežava situaciju.

Ministar je istakao da NATO tokom vojnih vežbi razrađuje opcije za korišćenje koalicionih grupa protiv Rusije uz učešće Gruzije, Moldavije i Ukrajine.

„Posebnu pažnju NATO posvećuje pitanjima prebacivanja trupa na istočno krilo Alijanse, uključujući i sa kontinentalnog dela Sjedinjenih Američkih Država. Na vežbama se uvežbavaju različite opcije korišćenja koalicionih grupa protiv Rusije u kojima učestvuju vanblokovske države – Gruzija, Moldavija i Ukrajina“, zaključio je Šojgu.

Izvor: rs.sputniknews. com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Najnovije vesti - Pravda

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

Urbancube