Najnovije

NAPADNUTA SIRIJA: Ruska vojska primenila oružje protiv Izraela (FOTO/VIDEO)

Sinoć je izraelska vojska ispalila rakete na obode sirijske prestonice, pri čemu je naneta velika materijalna šteta na civilnoj i vojnoj infrastrukturi. Jedan vojnik je poginuo, a pet ih je ranjeno.

Su-35 (Foto: RIA Novosti)

U početku je Izrael planirao da izvrši dva udara u isto vreme - jedan na periferiju Damaska, drugi na Latakiju, ali kada su videli par Su-35 podignutih na uzbunu, lovci izraelske avijacije su odustali od napada na Latakiju.

Istovremeno, rakete koje su korišćene za gađanje navodno iranskih ciljeva u provinciji Rif u Damasku su skoro sve oborene od strane sirijskih sistema protivvazdušne odbrane ruske proizvodnje.

Napad je izveden iz libanskog vazdušnog prostora, što je još jedno grubo kršenje međunarodnog prava od strane izraelske vojske.

Jedna od raketa sirijske vojske eksplodirala je iznad Golanske visoravni, koju Izrael drži pod okupacijom, nakon čega je izraelska vojska napala cirijske PVO jedinice raketama zemlja-zemlja. Usled agresije oštećene su desetine kuća i desetine automobila u predgrađu grada Kudsaj. Jedan vojnik je poginuo, petoro je ranjeno.

Ruska vojska je koristila opremu za elektronsko ratovanje

Prema pisanju izraelskih medija, ruska vojska je tokom odbijanja napada izraelskih vazduhoplovnih snaga na ciljeve u blizini Damaska upotrebila sisteme za elektronsko ratovanje raspoređene u Siriji.

Posle snažnog izlaganja radio emisiji, poremećen je rad protivraketne odbrane, a izraelska vojska nije mogla da otkrije lansiranje raketa iz Sirije, Irana i Libana.

Kao dokaz delovanja sistema za elektronsko ratovanje daju se i podaci servisa FR24, koji beleži kršenja u određivanju GPS koordinata letelica na području aerodroma Ben Gurion u Tel Avivu.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Najnovije vesti - Pravda

Najnovije vesti - Ratni izveštaji