Najnovije

HUTI POGODILI SAUDIJSKI AERODROM: Udar sa četiri drona, ima povređenih

Dvanaest osoba povređeno je na saudijskom aerodromu Aba u napadu bespitonih letelica jemenskih Huta.

Huti (Foto: Jutjub)

U saopštenju koalicije predvođena Saudijskom Arabijom koja se bori protiv jemenskih Huta navodi se da su povrede nastale od gelera u eksploziji drona koji je presrela protivvazduhoplovna odbrana, prenosi Rojters.

Lakše povrede zadobila su dva državljanina Saudijske Arabije i državljani Bangladeša, Nepala, Indije, Filipina i Šri Lanke.

Televizija Al Arabija prenela je saopštenje koalicije u kome se stanovništvo upozorava da u narednih 72 sata u glavnom gradu Jemena, Sani, izbegavaju civilne lokacije koje se koriste u vojne svrhe.

Funkcionisanje vazdušnog saobraćaja na civilnom aerodromu Aba vraćeno u redovne tokove nakon standardnih bezbednosnih procedura po presretanju dronova, navela je koalicija u saopštenju koje su preneli državni mediji.

U međuvremenu, jemenska grupa Huti koju podržava Iran potvrdila je da je izvela napad dronom na aerodrom Abha u Saudijskoj Arabiji.

Portparol vojske Huta Jahja Sarea rekao je da su četiri bespilotne letelice korišćene u napadu koji je, kako je rekao, pogodio aerodrom Aba, u južnoj Saudijskoj Arabiji,

Koalicija na čelu sa Saudijskom Arabijom bori se protiv Huta od početka 2015. godine, nakon što je ta grupa zbacila međunarodno priznatu vladu Jemena sa vlasti u glavnom gradu Sani, podseća britanska agencija.

Huti često bespilotnim letelicama i projektilima gađaju aerodrom Aba, koji se nalazi blizu granice sa Jemenom na jugu Saudijske Arabije, ali i druge delove te zemlje.

Koalicija, takođe, redovno izvodi vazdušne napade na, kako kaže, vojne mete Huta u Jemenu.

Izvor: Rojters/RTS

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Najnovije vesti - Pravda

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

Urbancube