Najnovije

CEO SVET GLEDA UKRAJINU, A BLISKI ISTOK GORI: Saudijska koalicija trpi ozbiljne gubitke (VIDEO)

Pokret Ansar Alah (Huti) nastavlja ofanzivu u provinciji Hadža. Novi udar na pozicije koalicije usledio je južno od grada Harada. Pokret Ansar Alah objavio je snimak uspešne ofanzive.

Huti (Foto: Jutjub)

Na snimku se vidi napredovanje jurišnih grupa Huti ka frontu. Neprijateljske pozicije gađaju se minobacačima. Tada pešadija Ansar Alaha počinje da napada neprijateljska utvrđenja. Sledi gađanje iz blizine. Hadisti premeštaju terence sa mitraljezima na bojno polje. Pešadija Ansar Alaha pokušava da uništi jedno borbeno vozilo bez trzaja. Nakon što su bila pod vatrom, terenska vozila evakuišu prijateljsku pešadiju i povlače se sa prve linije fronta. Utvrđenja zauzeli Huti.

Dalje, snage Ansar Alaha ulaze na jedan od puteva, gde Hadijeve snage pokušavaju da zauzmu odbranu. Pošto su podigli terence sa protivavionskim topovima, Huti počinju da pucaju na položaje hadista. Pošto su pretrpele gubitke od vatre, Hadijeve snage se povlače. Huti hvataju zarobljenike, uključujući sudanske vojnike, kao i brojne trofeje u vidu terenskih vozila sa oružjem, municijom i raznim drugim naoružanjem.

Dana 4. februara 2022. počeo je napad na Harad od strane 5. vojne oblasti snaga Hadija, uz aktivnu podršku saudijskog vazduhoplovstva i artiljerije. Tokom prvih dana borbi, hadisti su uspeli da zauzmu izvestan broj položaja Huta istočno i južno od grada. Pokret Ansar Alah, prebacujući rezerve, uspeo je da organizuje uspešne protivnapade na neprijateljske trupe i da potom potpuno povrati teritorije izgubljene od početka neprijateljskih napada. Kao rezultat toga, Huti su uspeli da poraze napredujuću grupaciju hadista, što je omogućilo da preuzmu vojnu inicijativu u ovom sektoru fronta i počnu dalje napredovanje od Harada.

O dešavanjima u Ukrajini pročitajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Najnovije vesti - Pravda

Najnovije vesti - Ratni izveštaji