Najnovije

ŠOJGU: Rusija uvodi nove metode ratovanja

Ruske oružane snage će uvesti nove metode ratovanja kako bi se bolje prilagodile savremenim uslovima, izjavio je ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu na kolegijumu ministarstva.

Sergej Šojgu (Foto: RIA Novosti)

Prema njegovim rečima, dosledno sprovođenje plana aktivnosti Ministarstva odbrane ima za cilj dalji razvoj vojske i mornarice i njihovo snabdevanje savremenom vojnom opremom.

Pored toga, uvođenje novih metoda ratovanja omogući će bolju adaptaciju trupa savremenim uslovima oružane konfrontacije“, rekao je ministar.

Posebno, istakao je Šojgu, razvoj komunikacionog sistema u vojsci ide putem korišćenja naprednih telekomunikacionih tehnologija, uključujući i one sa elementima veštačke inteligencije.

„NJihova upotreba je već omogućila da se vreme dovođenja ciljanja u sisteme visokopreciznog naoružanja dugog dometa, poput Kalibra i Kinžala, smanji za više desetina puta“, rekao je on.

Ministarstvo odbrane Rusije će takođe nastaviti da jača borbene sposobnosti vojske i mornarice. Tako će Južni vojni okrug ove godine dobiti više od 3.000 komada naoružanja i opreme i tamo će biti pušteno u rad oko 170 objekata vojne infrastrukture.

Severna flota će dobiti više od 500 komada modernog naoružanja, a potencijal njenih obalskih snaga će se povećati za jedan i po puta. To će obezbediti pouzdanu zaštitu i suverenitet Rusije na severnim granicama, naglasio je Šojgu.

O stanju u Mariupolju pročitajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Najnovije vesti - Pravda

Najnovije vesti - Ratni izveštaji