Najnovije

LUKAV PLAN NEMAČKE: Preko Slovenije naoružavaju Ukrajinu

Slovenija će u Ukrajinu prebaciti tenkove sovjetske proizvodnje T-72, ​​a Nemačka će zauzvrat isporučiti Sloveniji borbena vozila pešadije Marder i oklopne transportere Fuhs, prenosi nemačka novinska agencija DPA.

Leopard 2 (Foto: Jutjub)

Kako navodi agencija, Ukrajina već koristi tenkove T-72 i nema potrebe da se obučava ukrajinska vojska da ih koristi. Tenkovi će u Ukrajinu biti prebačeni iz zaliha Slovenije, a Nemačka će kao nadoknadu Sloveniji obezbediti vozila sopstvene proizvodnje.

Agencija, pozivajući se na izvore u vladinim krugovima, prenosi da je Slovenija kao kompenzaciju tražila modernija vozila - tenkove Leopard 2 i borbena vozila pešadije Puma, kao i oklopne transportere Bokser.

Ranije je nemačka ministarka odbrane Kristin Lambreht potvrdila razmenu na NTV-u, ali nije iznosila detalje.

Podsećamo da je ranije Nemačka odbijala da isporuči Ukrajini naoružanje i ukrajinskoj vojsci su poslati šlemovi i ostala osnovna vojnička oprema kao pomoć, ali se ovaj dogovor sa Slovenijom može protumačiti kao nemačko indirektno naoružavanje Ukrajine i korišćenje prilike da se evropske zemlje snabdeju nemačkim naoružanjem dok se čiste zalihe oružja i borbenih vozila proizvedenih u SSSR.

Šta se dešava sa hrvatskim dobrovoljcima u Mariupolju, saunajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Najnovije vesti - Pravda

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

Urbancube