Najnovije

SPREČENO UBISTVO NAJPOZNATIJEG RUSKOG NOVINARA: Ukrajinska služba pripremala atentat

FSB je uhapsila grupu neonacista koji su pripremali, po nalogu Službe bezbednosti Ukrajine (SBU), ubistvo novinara Vladimira Solovjova, prenosi TASS.

FSB (Foto: FSB)

„Federalna služba bezbednosti je zajedno sa Istražnim komitetom Ruske Federacije privela grupu pripadnika neonacističke terorističke organizacije National Socialism/White Power, zabranjene u Rusiji, čiji su članovi državljani Rusije koji su planirali, po nalogu Službe bezbednosti Ukrajine, ubistvo javne ličnosti, poznatog novinara Vladimira Solovjova“, navodi se u saopštenju.

U službi su pojasnili da privedeni trenutno daju priznanja. Prema njihovim rečima, nakon toga su planirali da se sakriju u inostranstvu.

Tokom pretresa, kod osumnjičenih je pronađena i zaplenjena improvizovana eksplozivna naprava, zapaljiva sredstva poput molotovljevih koktela, pištolji, odrezana lovačka puška, ručna bomba, municija, droga i falsifikovani ukrajinski pasoši. Osim toga, pronađeni su nacionalistička literatura i atributika.

Ranije je ruski predsednik Vladimir Putin rekao da je FSB zaustavio delovanje terorističke grupe koja je pripremala ubistvo jednog od poznatih ruskih novinara. Međutim, nije imenovao novinara.

Vladimir Solovjov je ruski novinar i TV voditelj poznat po političkim tok-šou emisijama, a takođe vodi jedan od najgledanijih Jutjub kanala u Rusiji '’Solovjov Lajv'’.

O još jednoj uspešnoj akciji FSB pročitajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Najnovije vesti - Pravda

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

Urbancube