Najnovije

''KALIBAR'' PROTIV ''TOMAHAVKA'': Amerikanci uporedili dve rakete

Rusija radi na modernizovanoj verziji krstareće rakete velikog dometa „Kalibar''. U Sjedinjenim Državama je raketa upoređena sa američkom raketom BGM-109 Tomahawk („Tomahavk“). „Kalibar“ će ostati pretnja NATO-u, piše kolumnista američkog lista The National Interest Kris Ozborn.

Kalibar (Foto: RIA Novosti)

Koncern VKO „Almaz-Antej“ radi na poboljšanoj verziji rakete „Kalibar“. Ozborn napominje da domet ruske rakete omogućava da se uporedi sa američkim raketama BGM-109 Tomahawk. Po njegovom mišljenju, još nije jasno da li će „Kalibar“ moći da nadmaši napredne rakete „Tomahavk'’.

On je napomenuo da rakete Tomahawk Block IV američke mornarice koriste dvosmernu vezu za prenos podataka koja omogućava korekcije kursa tokom leta. Takođe, Tomahavk može ostati u datoj oblasti dok se podaci o meti ne potvrde.

„Rusi su dali malo detalja, ali je razumno pretpostaviti da će „Kalibar“ ostati pretnja NATO-u još mnogo godina“, rekao je Ozborn.

U aprilu je Jan Novikov, generalni direktor koncerna za vazdušno-kosmičku odbranu Almaz-Antej, najavio da kompanija radi na poboljšanju efikasnosti borbene upotrebe raketa „Kalibar“.

Ranije ovog meseca, ruski ministar odbrane Sergej Šojgu govorio je o uvođenju novih komunikacionih sistema koji su omogućili da se ubrza ciljanje raketa „Kalibar“.

O NATO generalu u '’Azovstalju'’ pročitajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Najnovije vesti - Pravda

Najnovije vesti - Ratni izveštaji