Najnovije

KONGRESMEN IZ TEKSASA: Kada smo to glasali da Amerika ide u rat?

„Ako ćemo da vodimo posrednički rat i damo Ukrajini 40 milijardi dolara samo zato što hoćemo da izgledamo 'fensi' s plavo-žutim zastavicama, i kako bismo se osećali dobro, možda je trebalo da imamo neku debatu o tome ovde,” smatra Čip Roj.

Američki kongres (Foto: Pixabay)

Republikanski kongresmen iz Teksasa Čip Roj optužio kolege iz demokratskog ali i republikanskog tabora u američkom Kongresu da su umešali SAD u rat u Ukrajini.

Roj je posebno kritikovao predstavnika kongresne većine Stenija Hojera, koji je prošlog petka izjavio da je „Amerika u ratu".

„Kada sam čuo lidera većine kako kaže 'vreme za rat', pitam se – kada smo to mi glasali za to da idemo u rat", upitao je kongresmen Roj.

„Ako ćemo da vodimo posrednički rat i ako ćemo da damo Ukrajini 40 milijardi dolara samo zato što hoćemo da izgledamo 'fensi' s plavo-žutim zastavicama, i kako bismo se osećali dobro sami sa sobom, možda bi zapravo trebalo da imamo neku debatu o tome ovde u ovoj komori", napisao je Roj na Tviteru.

On je inače samo jedan od 57 kongresmena republikanaca koji su glasali protiv davanja vojne i ekonomske pomoći Ukrajini, u vrednosti od 40 milijardi dolara.

Ipak, taj predlog je prošao, tj. usvojen je sa 368 glasova "za", a 57 je bilo protiv. Sada je taj predlog upućen u Senat, gde se takođe očekuje da će dobiti podršku.

Novosti iz Mariupolja pročitajte OVDE.

Izvor: Politika

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Najnovije vesti - Pravda

Najnovije vesti - Ratni izveštaji