Najnovije

SIRIJA: Novi izraelski raketni udari doveli do smrtnih slučajeva

Sirijsko ministarstvo odbrane saopštilo je da su u raketnim udarima poginule najmanje tri osobe i da je izbio požar na aerodromu u Damasku.

Foto: RIA

Najmanje tri osobe poginule su u petak na međunarodnom aerodromu u Damasku u, kako je sirijska vlada rekla, raketnom napadu iz Izraela. Dva leta su odložena zbog požara u objektu. Izraelski mediji javili su da su udari bili usmereni na sirijske i iranske vojne ciljeve.

Sirijska protivvazdušna odbrana presrela je više „neprijateljskih ciljeva“ na nebu iznad Damaska kasno u petak, ali su neke rakete uspele da izazovu žrtve i pokrenu požar na aerodromu, saopštilo je sirijsko ministarstvo odbrane.

Eksplozije su se takođe mogle čuti duž obale i u sirijskom gradu Tartusu, u kojem se nalazi ruska pomorska baza.

U retkim slučajevima kada je Izrael priznao da je izvršio napade unutar Sirije, izraelska vlada kaže da ima pravo na preventivnu samoodbranu od Irana. Teheran je priznao slanje vojne pomoći Damasku u borbi protiv Islamske države i drugih terorističkih grupa.

Prošlog meseca, lider Hezbolaha Hasan Nasralah upozorio je Izrael da bi Iran, ako se takvi udari nastave, mogao „direktno napasti Izrael“, navodeći raketni napad u martu u severnom iračkom gradu Erbilu.

Više o propaloj sajber-agresiji na Rusiju OVDE.

Izvor: RT

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Najnovije vesti - Pravda

Najnovije vesti - Ratni izveštaji