Najnovije

NEŠTO SE SPREMA: Ruska vojska doprema desantne helikoptere u svoju bazu u Siriji

Ruska vojska je rasporedila više jurišnih helikoptera u vazdušnoj bazi Abu Ad Duhur koja se nalazi na administrativnoj granici između Idliba i Alepa u severnoj Siriji.

Ruski izvori su 10. juna podelili fotografije na kojima se vide helikopteri, koji su identifikovani kao Ka-52 i Mi-24/35, u vazdušnoj bazi. Neki od helikoptera bili su prekriveni maskirnom mrežom.

U januaru 2018. godine, Sirijska arapska armija (SAA) je oslobodila Abu Ad Duhur i njegovu okolinu nakon žestoke bitke sa Al Kaidom i militantima koje podržava Turska.

Abu Ad Duhur se nalazi na samo 25 kilometara od glavne linije fronta oko regiona Velikog Idliba, koji kontrolišu Hajat Tahrir al Šam (HTS) i Nacionalni front za oslobođenje (NFL) koji je povezan sa Al Kaidom.

Prema nedavnim izveštajima, HTS i NFL se pripremaju da pokrenu veliki napad na SAA i njene saveznike u zapadnom Alepu uz indirektnu podršku Turske. Napad će imati za cilj da odvrati vojsku kako Turci ne bi imali smetnji u operaciji protiv kurdskih snaga u severnom delu Alepa.

Ruska vojska je možda rasporedila jurišne helikoptere u Abu Ad Duhuru kako bi SAA pružila blisku vazdušnu podršku u slučaju bilo kakvog napada HTS-a i NFL-a. Biće potreban brz i snažan odgovor da bi se zaustavio svaki takav iznenadni napad.

Rusija preduzima konkretne korake da odvrati Tursku i njene zastupnike, koji izgleda planiraju da pokrenu više frontova u isto vreme.

O tome kako Rusija u Nikaragvi razgovara na jeziku koji SAD razume pročitajte OVDE.​​​​​​​

Izvor: southfront

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Najnovije vesti - Pravda

Najnovije vesti - Ratni izveštaji