Najnovije

VAZDUŠNO-KOSMIČKE SNAGE DOMINIRAJU: Oboren MiG-29, neutralisano ljudstvo i vojna tehnika u 302 rejona

"Oružane snage Ruske Federacije nastavljaju specijalnu vojnu operaciju u Ukrajini. Neprijatelj trpi značajne gubitke na svim pravcima".

Foto: Jutjub

Izveštaj Ministarstva odbrane Ruske Federacije o specijalnoj vojnoj operaciji za 02.07.2022. godine koji je predstavio portparol general-major Igor Konašenkov:


- U rejonima naselja Verhnjekamenka i Zolotarevka, tri bataljona 10. Brdske jurišne i 72. Mehanizovane brigade izgubile su više od 50 odsto ljudstva za samo jedan dan borbi.

- U rejonu naselja Artemovsk, visokoprecizno oružje Vazdušno-kosmičkih snaga neutralisalo je privremeni razmeštaj 1. Bataljona 30. Mehanizovane brigade. Uništeno je do 120 ukrajinskih vojnika i oko 15 jedinica vojne tehnike. Pored toga, u vazdušnim udarima je neutralisalana privremena bazu za skladištenje naoružanja i vojne opreme 10. Brdske jurišne brigade, koja se nalazi na teritoriji harkovske fabrike traktora. Uništeno je do 30 pripadnika osoblja i 10 oklopnih vozila.

Oružane snage Ruske Federacije nastavljaju sa udarima po vojnim objektima na teritoriji Ukrajine.

- Visokoprecizno oružje Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije uništilo je pet komandnih mesta Oružanih snaga Ukrajine u oblastima Artemovska i Časov Jara Donjecke Narodne Republike, Pervomajskoje, Zeleni Gaj i Barmašovo Nikolajevske oblasti, tri skladišta municije u rejonima naselja Ševčenkovo i Novogrigorovka Zaporoške oblasti, kao i ljudstvo i vojnu tehniku Oružanih snaga Ukrajine u 32 rejona.

- U okviru kontraartiljerijske borbe, visokoprecizno oružje Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije neutralisalo je četiri voda višecevnih raketnih sistema u oblastima Novoluganskoje, Želanoje, Berdiči i Vozdviženka, iz kojih su Oružane snage Ukrajine gađale naselja Donjecke Narodne Republike.

- Operativno-taktička avijacija, raketne snage i artiljerija su neutralisale 39 komandnih mesta Oružanih snaga Ukrajine, dva skladišta municije u blizini grada Nikolajeva, kao i ljudstvo i vojnu tehniku u 302 rejona.

- Ruski PVO sistemi oborili su avion MiG-29 ukrajinskog ratnog vazduhoplovstva u rejonu sela Javkino, Nikolajevska oblast. Takođe, oboreno je 19 ukrajinskih bespilotnih letelica.

Šta je izjavio generalni direktor Roskosmosa Dmitrij Rogozin u vezi NATO-a pročitajte OVDE.

Izvor: Vostok

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Najnovije vesti - Pravda

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

Urbancube