Najnovije

AZERBEJDŽAN IZVRŠIO ODMAZDU U KARABAHU: Uništeni jermenski položaji

Azerbejdžan je izveo specijalnu operaciju pod nazivom „Odmazda“ u nepriznatojNagorno-Karabaškoj Republici (NKR), navodi se na sajtu azerbejdžanskog ministarstva odbrane.

Azerbejdžan (Foto: RIA Novosti)

Ministarstvo je u saopštenju navelo da je kao rezultat specijalne operacije azerbejdžanska vojska preuzela kontrolu nad nizom dominantnih kota u planinama, uključujući Girkgiz i Saribabu.

„Trenutno naše jedinice izvode inženjerske radove na uređenju novih položaja i izgradnji pristupnih puteva“, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane Azerbejdžana.

Takođe se napominje da je azerbejdžanska strana uništila nekoliko borbenih položaja jermenskih jedinica. Pored toga, izvršen je vazdušni udar na vojnu jedinicu u selu Juhari Oratah.

Ministarstvo odbrane je zaključilo da su demilitarizacija ovih teritorija, kao i potpuno povlačenje jermenskih trupa odatle i njihovo razoružanje apsolutno neophodni.

Rusko Ministarstvo odbrane je 2. avgusta izvestilo da je Azerbejdžan tri puta u toku dana prekršio primirje u Karabahu. U posledicama granatiranja jedan pripadnik vojske NKR je povređen, a kasnije je broj žrtava porastao na sedam.

O sukobu dve artiljerijske škole u Ukrajini pročitajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Najnovije vesti - Pravda

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

Urbancube