Najnovije

"NEPRIJATELJ TRPI OGROMNE GUBITKE" Dejan Berić otkrio šta se dešava sa zapadnjačkim oružjem kada stigne u Ukrajinu (VIDEO)

Čuveni snajperista oružanih snaga DNR se javio sa fronta video porukom.

Dejan Berić. (Foto: Jutjub)

Berić je istakao da su savezničke ruske snage zauzele Pesk, kao i da je Avdejevka probijena i da će se polako kretati napred.

Berić tvrdi da su na suprotnoj ukrajinskoj strani gubici ogromni, kao i da je bio u prilici da vidi specijalno pušten materijal koji pokazuje dosadašnje gubitke ukrajinske strane u ovom ratu. 

- Ukrajinska armija se nimalo ne slaže sa rešenjima koje prinosi Zelenski i ljudi koji upravljaju s njim. NJihovi gubici u ubijenim i ranjenim iznose 191.000 ljudi. To su samo oni koji su sahranjeni na teritoriji Ukrajine. O nestalima je zabranjeno pričati, jer ih je još upola toliko. – rekao je on. 

- Trenutna cifra njihovih mobilizovanih iznosi oko 600.000, po njihovim podacima. Međutim, od toga borbena grupacija može iznositi još maksimum 100.000, i većina njih je u artiljeriji. Što se tiče artiljerijskih sistema, čisto sumnjam da njima trenutno upravljaju Ukrajinci, jer uglavnom nemaju vremena da se obuče. Tu su specijalisti koji su došli iz zapadnih zemalja, tj. NATO pakta. Većina njih koji su došli je poginulo, ostali su u ukrajinskoj zemlji, zagadili su tu zemlju svojom krvlju, ali šta da se radi, ne može zemlja bez korova. – dodao je.

Situacija na frontu

Berić je zatim otkrio kakva je situacija na frontu i angažovanost ruskih snaga. 

- Očekujemo da će da krene veći napad na Avdejevku. Ministarstvo odbrane Rusije nije danima objavilo da je srušen neki ukrajinski avion, što znači da nemaju aviona. Makedonci su im dali tri, četiri komada ali to je sve ništa. Najsmešnije je to što su im Makedonci dali tenkove koje su im Rusi poklonili da bi popravili stanje u svojoj vojsci. Jedva čekam da se sve ovo završi da vidim kako će se svi izvinjavati. Uvodili su sankcije da slome Rusiju, a slomili su sebe. – rekao je Berić.

Plan Zapada

- Amerika mora prvo da uništi Evropu, zatim Rusiju i na kraju Kinu, drugačije neće moći da uradi. Sve što će biti u budućnosti, ide sa ciljem uništavanja Evrope. Čim je Engleska izašla iz Evropske Unije, bilo je jasno da je taj proces počeo. Ovaj rat će se uskoro završiti, možda već za godinu dana. – rekao je Berić.

- Ovde dolaze ogromne količine oružja sa Zapada, ali dobar deo se uništi na skladištu, dobar deo na prvoj liniji fronta. S nečim tuku i ratuju. međutim, većina je uništena na skladištima. – dodao je.

Zaključak

- Krećemo polako ali sigurno napred, ovih dana će biti nadam se, zauzeta i Avdejevka. Bićče slomljena leva noga kada se osvoje Slavjansk i Krematorsk, desna kada se osmoji Bahmut. Očekujte da će u narednih nekoliko dana doći do kulminacije svega toga i da da će biti oslobođena Donjecka oblast.  - zakuljčio je Berić.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Najnovije vesti - Pravda

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

Urbancube