Najnovije

Fregata „Maršal Šapošnjikov“ uništila plutajuće mine „neprijatelja“ (VIDEO)

Fregata Tihookeanske flote „Maršal Šapošnjikov“ gađala je uslovnog neprijatelja u okviru strateških vežbi „Vostok 2022“, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

Foto: RIA

Posada broda je pronašla i uništila makete plutajućih mina koje ugrožavaju sigurnu plovidbu. U Ministarstvu ističu da su vežbe veoma bliske realnim situacijama.

Sa fregate je lansirano nekoliko raketa koje su uspešno pogodile cilj.

Ranije su ruski i kineski vojni brodovi izveli artiljerijska gađanja u Japanskom moru u okviru vojnih vežbi „Vostok 2022“.

Strateške vežbe „Vostok 2022“ održavaju se od 1. do 7. septembra na sedam poligona Istočnog vojnog okruga, a u njima učestvuje više od 50.000 ljudi, koristi se više od 5.000 jedinica naoružanja i vojne tehnike, uključujući 140 letelica, 60 borbenih brodova, čamaca i drugih plovila.

Zajednička dejstva prate i operativne grupe za upravljanje, vojni kontingenti i posmatrači zemalja ODKB-a, ŠOS-a i drugih partnerskih zemalja, među kojima su Azerbejdžan, Alžir, Jermenija, Belorusija, Indija, Kazahstan, Kirgizija, Kina, Laos, Mongolija, Nikaragva, Sirija i Tadžikistan.

Elitne ukrajinske jedinice koje su šest proteklih dana pokušavale «hersonsku kontraofanzivu» nisu ostvarile ništa, a to ništa su platile ogromnim žrtvama i gubicima. Više o tome saznajte OVDE.

Izvor: sputnikportal.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Najnovije vesti - Pravda

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

Urbancube