Najnovije

PRECIZNIM RAKETNIM NAPADIMA: Ruska vojska u Zaporožju likvidirala 100 stranih plaćenika

Oružane snage Rusije su raketnim napadom u Zaporožju likvidirale do 100 stranih plaćenika i 15 jedinica vojne tehnike, dok je ruska avijacija sprečila pokušaj Oružanih snaga Ukrajine da izvedu napade na Zaporošku nuklearku uz pomoć osam dronova-samoubica, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

Foto: public

Ruski artiljerci su sprečili pokušaj napredovanja Oružanih snaga Ukrajine u pravcu Marjinke u Donjeckoj Narodnoj Republici, a protivnik je izgubio više od 50 vojnika, navedeno je u saopštenju.

Iz Ministarstva je, takođe, saopšteno da je ukrajinska artiljerija granatirala stambene četvrti Energodara, ispalivši u protekla 24 sata 59 projektila.

U saopštenju se dodaje da je ruska avijacija likvidirala do 50 militanata napadom na lokaciju na kojem je remontovana ukrajinska tehnika u oblasti Anovke, kao i da su ruski borbeni avioni u Nikolajevskoj oblasti oborili dva ukrajinska aviona MiG-29, koji su prilagođeni nošenju američkih raketa „harm“.

U pravcu Nikolajeva i Krivog Roga ukrajinske snage su u protekla 24 sata izgubile više od 110 ljudi.

Ruski sistemi protivraketne odbrane su oborili 12 ukrajinskih dronova i presreli 18 projektila ispaljenih iz američkih višecevnih raketnih bacača HIMARS.

U Hersonskoj oblasti u Luganskoj Narodnoj Republici ruski PVO sistemi su oborili tri protivradarske rakete „harm“.

Ruska vojska je, takođe, uništila lansirni uređaj raketnog kompleksa „Osa-AKM“ u Zaporoškoj oblasti i potopila ukrajinski oklopni čamac „Gjurza“ u oblasti luke Očakov.

Ruska avijacija je u Nikolajevskoj oblasti u toku proteklog dana eliminisala oko 500 ukrajinskih vojnika, od kojih su oko 300 strani plaćenici, saopštilo je danas Ministarstvo odbrane Rusije. Snimak možete pogledati OVDE.

Izvor: sputnikportal.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Najnovije vesti - Pravda

Najnovije vesti - Ratni izveštaji