Najnovije

RUSKI OBRT: Ofanziva kod Kramatorska i Slavjanska pretvorila se u katastrofu za Ukrajinske snage!

Ukrajinska vojska, planirajući da krene u ofanzivu na Ruske položaje kod Kramatorska i Slavjanska, naišla je na žestok otpor, koji se pretvorio u ofanzivu savezničkih snaga. Ovaj zaključak izneli su novinari informativne publikacije „360“.

Foto: Ministarstvo odbrane Ruske Federacije

Autori materijala su skrenuli pažnju na to, da su se pokušaji prelaska u ofanzivu završili ozbiljnim posledicama po Oružane snage Ukrajine. Ukrajinski militanti, koji su preduzeli mere za napad na Ruske položaje kod Slavjanska i Kramatorska, uništeni su uzvratnom vatrom savezničkih snaga i artiljerije.

Ruska vojska je, primivši inicijativu, krenula u kontraofanzivu, eliminišući veliku neprijateljsku grupaciju. Broj poginulih militanata ide na stotine.

„Sa ovim je direktno povezana aktivnost savezničkih snaga. Neprijatelj je bio potisnut. Kao rezultat toga, ukrajinske snage imaju nenadoknadive gubitke. Ima i mnogo ranjenih“, tvrde autori materijala.

Novinari su primetili, da je ofanziva Oružanih snaga Ukrajine u regionu potpuno propala, a ukrajinski militanti su bili primorani da se povuku sa linije fronta. U regionu se nastavljaju aktivne artiljerijske borbe, usled čega se uništavaju udaljeni položaji ukrajinske vojske.

Ruska vojska u Zaporožju likvidirala 100 stranih plaćenika! Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: Vebtribun

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Najnovije vesti - Pravda

Najnovije vesti - Ratni izveštaji